сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
„Аз съм на върхa!" Тази фраза, която алпинистите от българската експедиция чуват по радиостанцията в 18:15 ч. местно време в базовия лагер, ознаменува цяла поредица от забележителни събития.
Наскоро Върховният съд в хималайския щат Утаракханд, откъдето извира Ганг, даде на реката права, с каквито се ползват и хората. Това може да се отрази благоприятно на възстановяването й.
За първи път в съвременната история учени наблюдаваха как цяла една река изчезва само в рамките на четири дни. Този феномен, наречен "пиратство на реки", представлява процес, при който потокът на една река се поглъща от друга.
В ледника Петерман, един от най-големите в Гренландия, се появи пукнатина, която може да доведе до раждането на голям леден „остров”. Това може да ускори процеса на повишаване на нивото на световния океан, съобщава „Вашингтон пост” (Washington Post).
Има „нулеви шансове“ за възстановяване на избелените през последните две години корали в Големия бариерен риф, предупреждават учени, потвърждавайки, че високите морски температури продължават да нанасят вреди на региона.
Екваториалното тихоокеанско течение "Ел Ниньо" е свързано с голямо преразпределение на случаите на холера в Африка.
Правителството на Великобритания планира да инвестира над 100 млн. паунда в производството на автономни и нисковъглеродни автомобили.
Френското правителство публикува указ за закриване на най-старата атомна електроцентрала в страната.
Царевицата вече е ценен източник на храна за хората и за животните, както и на биогориво. Сега американската компания „Рийбок“ е решила да я вкара в употреба за нещо съвсем ново - производството на подметки за спортни обувки.
Създадоха нови бои за художниците, чиито пигменти не съдържат вредния кадмий, съобщава Artprice.
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Страница 28
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах