сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Световната метеорологична организация (СМО) към ООН направи списък с най-високите температури, измервани някога в Антарктика, давайки нова информация за това как измененията на климата се отразяват на един от най-чувствителните региони на планетата.
В работен документ от февруари Европейската комисия отправя редица критики към България по отношение политиките за опазване на околната среда.
Това става ясно от предложение за промяна на Наредбата за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.
Всяка седмица National Geographic публикува стотици снимки на сайта си. Ето 6 от най-завладяващите от изминалата седмица.
Невероятните полярни сияния - северно, Aurora Borealis, и южно, Aurora Australis - започват високо в земната атмосфера на височина от 96 до 400 километра, когато заредени частици от Слънцето попаднат в магнитното поле на Земята. Резултатът е цветно, танцуващо светлинно шоу.
И през тази година мурсалският чай, наричан още пирински или алиботушки (Sideritis scardica Grisb.), е забранен за бране дори за лични нужди на територията на цялата страна.
Нов хидрографски кораб ще коригира навигационните карти в българския участък на река Дунав.
81 язовира са в предаварийно състояние. Това каза Ася Петрова, зам.-главен прокурор във връзка с проверка на Върховната административна прокуратура (ВАП ) относно състоянието на язовирите в страната
Отчетена е повишена радиация във Финландия, Норвегия, Полша, Германия и други страни
В последните дни се съобщава за регистрирано наличие през месец януари на радиоактивния изотоп йод-131 във въздуха в някои страни от Северозападна Европа.
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Страница 28
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах