сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
Очаква се през следващите десет години в света да се консумират все повече млечни продукти, но ръстът на консумацията на зърнени храни, месо и растителни масла да се забави, отбелязват Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ и Организацията по прехрана и земеделие /ОПЗ/.
Обемите на специалните водохранилища на територията на авариралата АЕЦ „Фукушима” 1 в Япония, предназначени за съхраняване на радиоактивна вода, ще стигнат само за още две години.
Невиждани дъждове причиниха големи наводнения в четвъртък в югозападната Япония, където загинаха най-малко шестима души. Двайсет се смята за изчезнали.
„Тесла“ сключи договор с Австралия за инсталирането на най-голямата в света акумулаторна батерия, която може да се окаже идеалният тест за надеждността на широкомащабното внедряване на възобновяемата енергия.
Покрайнините и сухите региони на Сахара могат отново да се раззеленят през следващите 100 години и да се превърнат в савана в резултат на рязкото повишаване на нивото на дъждовете, предизвикано от глобалното затопляне.
Франция напълно ще преустанови продажбата на автомобили, задвижвани с бензин и дизел, най-късно през 2040 г. като част от амбициозен план за изпълнение на ангажиментите си в рамките на Парижкото споразумение за климата.
Леден къс, по-голям от американския щат Делауеър, виси на косъм от откъсването от леден шелф на Западна Антарктида, става ясно от сателитни снимки в сряда.
През 2008 г. National Geographic и изследователят Енрик Сала стартират проекта Pristine Seas, целящ да защити последните диви места в океана.
От 2014 година насам нивото на океаните се покачва с два пъти по-висока скорост, отколкото през 1993 година.
Големите горещини в Гърция може да се окажат рекордни за последното десетилетие и да подобрят показателите от 2007 година, когато в някои райони на страната живачният стълб показваше 46 градуса, смята известният гръцки метеоролог Янис Калианос.
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Страница 26
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах