сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода.
Две от индийските реки, смятани за най-свещени, но и за най-замърсени в страната, получиха статут на „живи човешки същества” със знаково съдебно решение, което може да помогне за възстановяването на водните басейни.
Последната електроцентрала на въглища в Пекин вече е спряна за сметка на производството на енергия, генерирана от природен газ.
Англо-холандската „Шел“ и аржентинската YPF подписаха договор за инвестиции в размер на 300 милиона долара в шистовото находище Вака Муерта.
Големият бариерен риф в Австралия може никога вече да не се възстанови от избеляването си вследствие на повишаването на температурите, показва ново проучване.
Фабиен Кусто и холандски инженери се надяват новата технология да забави процеса на обезцветяване на коралите.
Япония отбелязва 6 години от разрушителното еметресение, предизвикало и трагична ядрена катастрофа в страната.
В книгата си Trespassing Across America Кен Илгунъс се сблъсква с опустошаване на околната среда, отричане на климатичнтие промени и добротата на непознати.
Най-малко 48 души загинаха от свлачище на сметище в покрайнините на етиопската столица Адис Абеба.
Хора от цяла България се включват в изкачването на връх Стража в община Трън. С изкачването на връх Стража сдружение „Трън” стартира кампания за предстоящия в деня на вота за парламент - 26 март, местен референдум.
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Страница 26
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах