сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Гъсеница, отглеждана обичайно за рибарска стръв, яде с удоволствие известната с устойчивостта си пластмаса, съобщиха учени.
Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.
Пластмасови отпадъци от северната част на Атлантическия океан попадат с морски течения в Арктика, където вероятно са се натрупали стотици тонове боклуци.
Двайсет и девет костенурки от Галапагос бяха открити у трафиканти в северната част на Перу, които се готвели да ги изпратят към Европа, съобщи Националната служба за горите / Serfor/.
Богата целодневна програма привлича малки и големи за празника в Драгоман на 22 април.
На 21 април 2017 г. учениците от ІХ и Х –те класове от Училища „Дружба“ решиха да отбележат Международният ден на планетата Земя с проекти на тема „Богатствата на Земята“ и филм на екологична тематика.
Научен колектив от Томския политехнически университет в Русия създаде лекарство срещу смъртоносната и много заразна болест, поразяваща скаридите, която може да спести милиони на фермерите, които ги отглеждат, съобщава агенция „Sputnik”.
„Аз съм на върхa!" Тази фраза, която алпинистите от българската експедиция чуват по радиостанцията в 18:15 ч. местно време в базовия лагер, ознаменува цяла поредица от забележителни събития.
Наскоро Върховният съд в хималайския щат Утаракханд, откъдето извира Ганг, даде на реката права, с каквито се ползват и хората. Това може да се отрази благоприятно на възстановяването й.
За първи път в съвременната история учени наблюдаваха как цяла една река изчезва само в рамките на четири дни. Този феномен, наречен "пиратство на реки", представлява процес, при който потокът на една река се поглъща от друга.
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 25
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах