сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Борбата срещу един нефтопровод въодушеви коренните народи за нова акция
По-малко от 50% от делфините, живеещи на свобода, са „клинично здрави“, като голям брой от тях страдат от хронични възпаления – знак, че организмът им се бори с болести.
Общинските власти в американската община Мериленд сити пуснаха приложение за велосипедисти, което помага на хората на две колела да избегнат най-опасните улици.
Хората, живеещи с астма, алергия и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) са първите граждани, ощетени от мръсния въздух.
Американските власти разследват „необичайно висока” смъртност сред гърбатите китове през миналата година край атлантическите брегове на континента.
Не е необходимо човек да е жив, за да оставя своя отпечатък върху природата. Дори и в смъртта нашите тела изменят химията на почвата, предупреждават учени.
Лъвове, тигри, мечки и орли – селекция от впечатляващи снимки на диви животни.
На 26 април 1986 г. в съветската Чернобилска атомна централа става най-голямата ядрена авария в историята на човечеството.
Дейността на човека заплашва да замърси подпочвените запаси от вода на планетата, успели да се запазят непокътнати от ерата на мамутите насам.
Силно земетресение с магнитуд 7.1 по скалата на Рихтер разлюля централната част на Чили, съобщи американският сеизмологичен информационен център.
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Страница 24
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах