сп. National Geographic - Март 2019
National Geographic KIDS - Март 2019
Вижте кои културни и природни чудеса влязоха в престижния списък тази година.
Покачващите се температури на планетата в резултат от глобалното затопляне ще затруднят въздухоплавателните средства в следващите десетилетия, става ясно от американското изследване.
Вижте кои културни и природни чудеса влязоха в престижния списък тази година.
Очаква се през следващите десет години в света да се консумират все повече млечни продукти, но ръстът на консумацията на зърнени храни, месо и растителни масла да се забави, отбелязват Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ и Организацията по прехрана и земеделие /ОПЗ/.
Обемите на специалните водохранилища на територията на авариралата АЕЦ „Фукушима” 1 в Япония, предназначени за съхраняване на радиоактивна вода, ще стигнат само за още две години.
Невиждани дъждове причиниха големи наводнения в четвъртък в югозападната Япония, където загинаха най-малко шестима души. Двайсет се смята за изчезнали.
„Тесла“ сключи договор с Австралия за инсталирането на най-голямата в света акумулаторна батерия, която може да се окаже идеалният тест за надеждността на широкомащабното внедряване на възобновяемата енергия.
Покрайнините и сухите региони на Сахара могат отново да се раззеленят през следващите 100 години и да се превърнат в савана в резултат на рязкото повишаване на нивото на дъждовете, предизвикано от глобалното затопляне.
Франция напълно ще преустанови продажбата на автомобили, задвижвани с бензин и дизел, най-късно през 2040 г. като част от амбициозен план за изпълнение на ангажиментите си в рамките на Парижкото споразумение за климата.
Леден къс, по-голям от американския щат Делауеър, виси на косъм от откъсването от леден шелф на Западна Антарктида, става ясно от сателитни снимки в сряда.
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Страница 24
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах