сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Глобалното затопляне и съпътстващото го повишаване на температурите може да доведе до редица негативни последствия за планетата, включително и до „възраждането“ на изчезнали отдавна болести.
Лъвове, тигри, мечки и орли – селекция от впечатляващи снимки на диви животни.
Един от най-големите ветропаркове в морето, със 150 ветрогенератори, бе пуснат в действие в Северно море край бреговете на Холандия, съобщи неговият директор Матиас Хааг.
На фона на предстоящата среща на ООН в Бон, целяща оптимизиране на правилата за прилагане на Парижкото споразумение за климата от 2015 г., залозите никога не са били по-високи.
Ново проучване обяснява на какво се дължи уникалният цвят на Кървавите водопади в Антарктида.
Борбата срещу един нефтопровод въодушеви коренните народи за нова акция
По-малко от 50% от делфините, живеещи на свобода, са „клинично здрави“, като голям брой от тях страдат от хронични възпаления – знак, че организмът им се бори с болести.
Общинските власти в американската община Мериленд сити пуснаха приложение за велосипедисти, което помага на хората на две колела да избегнат най-опасните улици.
Хората, живеещи с астма, алергия и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) са първите граждани, ощетени от мръсния въздух.
Американските власти разследват „необичайно висока” смъртност сред гърбатите китове през миналата година край атлантическите брегове на континента.
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Страница 22
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах