сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019
Европейският съюз би могъл значително да разшири използването на възобновяемите енергийни източници, спестявайки същевременно милиарди долари, твърдят експерти.
Покачването на нивото на океаните може да достигне 65 см до края на настоящото столетие, което може да доведе до сериозни проблеми за крайбрежните градове.
В смятаните досега за вечно замръзнали ледове на Северното полукълбо са се натрупали 739 милиона килограма живак.
Фолксваген се извини за експериментите с маймуни, които в световен мащаб все повече зачестяват.
През следващите 25 години десетки милиони хора ще станат жертва на наводнения, предизвикани от глобалното затопляне, установиха учени.
Град Скопие въведе безплатен градски транспорт за жителите и гостите на столицата заради замърсения въздух.
Според прогнозите по-късно през този век морският лед, покриващ голяма част от Арктика, ще се свие до тясна ивица над Гренландия и Канада. Тя ще се превърне в убежище за белите мечки и други диви животни, борещи се за оцеляване.
Електро или хибридни са повече от половината от новите коли, продадени в Норвегия миналата година, сочи официална информация, с което се потвърждава водещата роля на скандинавската страна в налагането на транспорт с минимално отделяне на въглеродни емисии.
Американският президент Доналд Тръмп иронизира в четвъртък по темата за глобалното затопляне. Помогна му много студената вълна, която донесе в северните щати до минус 40 градуса по Целзий.
Често наричан рая на земята, индонезийският остров Бали се превърна в смущаващ пример на проблема с боклука в страната.
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Страница 21
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах