сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
На 12-ти август 2017 г. е петото издание на Фестивала на солта, което ще бъде на тема „Вдъхновени от езерото“, защото най-соленото Атанасовско езеро е вдъхновение - за природозащитници, артисти, писатели и фотографи.
Повишаването на нивата на въглероден двуокис, предизвикано от глобалното затопляне, ще намали драстично количеството протеин в основни култури като ориз и пшеница, а хората ще боледуват повече и ще умират по-млади, предупреждават експерти.
Крайно високите температури, предизвикани от промените в климата, рискуват да направят Южна Азия, където сега живее една пета от човечеството, необитаемо място.
„Тесла“ вече сбъдна мечтата си да произвежда електрически автомобили за масите, пускайки дългоочаквания си „Модел 3“, чиято цел е нов свят с превозни средства, задвижвани без изкопаеми горива.
Най-малко 10 души са потърсили медицинска помощ заради бурята, която връхлетя в четвъртък Истанбул, най-големият град в Турция, съобщава в. "Милиет".
Великобритания планира от 2040 г. да забрани продажбата на всички нови автомобили, които се движат с бензин или дизелово гориво, пише в. Times.
ОПЕК все пак се надява на нови договори с американците. Свиването на добива на петрола в рамките на споразумението ОПЕК+ не доведе до така желания ръст на цените.
Всяко лято уханна лавандула покрива долината Скуим Дънджинес в северозападния щат Вашингтон.
Албания се бори с 18 големи пожара, включително близо до столицата Тирана, съобщи агенция АТА, позовавайки се на службата за Гражданска защита.
Двама души са загинали на гръцкия остров Кос при земетресението в Средиземно море между Турция и гръцките Додеканезки острови - регион, в който се намират популярни гръцки и турски курорти.
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Страница 19
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах