сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
„Тесла“ сключи договор с Австралия за инсталирането на най-голямата в света акумулаторна батерия, която може да се окаже идеалният тест за надеждността на широкомащабното внедряване на възобновяемата енергия.
Покрайнините и сухите региони на Сахара могат отново да се раззеленят през следващите 100 години и да се превърнат в савана в резултат на рязкото повишаване на нивото на дъждовете, предизвикано от глобалното затопляне.
Франция напълно ще преустанови продажбата на автомобили, задвижвани с бензин и дизел, най-късно през 2040 г. като част от амбициозен план за изпълнение на ангажиментите си в рамките на Парижкото споразумение за климата.
Леден къс, по-голям от американския щат Делауеър, виси на косъм от откъсването от леден шелф на Западна Антарктида, става ясно от сателитни снимки в сряда.
През 2008 г. National Geographic и изследователят Енрик Сала стартират проекта Pristine Seas, целящ да защити последните диви места в океана.
От 2014 година насам нивото на океаните се покачва с два пъти по-висока скорост, отколкото през 1993 година.
Големите горещини в Гърция може да се окажат рекордни за последното десетилетие и да подобрят показателите от 2007 година, когато в някои райони на страната живачният стълб показваше 46 градуса, смята известният гръцки метеоролог Янис Калианос.
Разгледайте най-завладяващите корици на National Geographic от последните 50 години.
Избеляването на кораловите рифове по света изглежда, че постепенно намалява, след като достигна пик в три последователни години, съобщи Американската агенция за изследване на океаните и атмосферата.
Специалисти на компанията „Роснефт“ откриха при сондиране на шелфа на Хатангския залив в морето Лаптеви значително петролно находище, предадоха руските агенции.
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Страница 19
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах