сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Всяко лято уханна лавандула покрива долината Скуим Дънджинес в северозападния щат Вашингтон.
Албания се бори с 18 големи пожара, включително близо до столицата Тирана, съобщи агенция АТА, позовавайки се на службата за Гражданска защита.
Двама души са загинали на гръцкия остров Кос при земетресението в Средиземно море между Турция и гръцките Додеканезки острови - регион, в който се намират популярни гръцки и турски курорти.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов постигна възможно най-благоприятните за страната ни договорености с Европейската комисия по съдебното дело за изградените вятърни генератори в защитена зона „Калиакра“.
Миналият месец юни е бил третият най-горещ в историята, показват данни на американската Национална океанографска и атмосферна агенция, цитирани от британския в. „Гардиън“.
Снимки на фотографа Хърбърт Понтинг от началото на XX век показват най-студения континент преди началото на климатичните промени.
Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) увеличи пет пъти дългосрочната оценка за продажба на електрически и хибридни автомобили в света.
Азиатският подход към изменението на климата ще бъде "катастрофален" за континента. Причината е, че силният икономически растеж подпомогна справянето с бедността, но нанесе големи щети върху околната среда, става ясно от доклад на Азиатската банка за развитие.
Вижте кои културни и природни чудеса влязоха в престижния списък тази година.
Покачващите се температури на планетата в резултат от глобалното затопляне ще затруднят въздухоплавателните средства в следващите десетилетия, става ясно от американското изследване.
9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Страница 16
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах