сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Екстремното време е довело загуби на стойност 129 млрд. долара през миналата година.
Концентрацията на въглероден диоксид (CO2) в атмосферата е достигнала нови рекордни нива, съобщиха от ООН.
Изправени пред 195 други държави, които са избрали различен път, позицията на преговарящите от САЩ в предстоящите преговори по климата в Бон е незавидна.
Никарагуа обяви, че е подписала Парижкото споразумение за климата, което означава, че Сирия и САЩ остават единствените две страни извън това споразумение.
На 24 октомври ще се проведе съвместно учение по ликвидиране на нефтен разлив в отговорния район на България в Черно море.
Добивът на нефт в Арктическото национално убежище за диви животни, намиращо се в североизточната част на Аляска, е спорен въпрос от десетилетия. Ще бъде ли разрешен?
Мръсен въздух в Индия и Китай, замърсена вода в Субсахарска Африка, токсични мини и комбинати в Южна Америка – замърсяването по света е причина за 9 млн. смъртни случая годишно, или един от всеки шест.
Китайското правителство възнамерява да се бори с глобалното изменение на климата и активно да развива сътрудничеството с други страни, за да реши този проблем.
Пушачите, които нарушат забраната за тютюнопушенето на 20 от най-известните туристически плажове в Тайланд, ще бъдат глобени с 3000 долара или ще получат затвор до една година.
Ижорските заводи, влизащи в Групата ОМЗ, успешно изпратиха и втория корпус на реактора за АЕЦ „Белене“.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах