сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
Днес Япония отбелязва седмата годишнина от чудовищното земетресение през 2011 година, което предизвика смъртта на близо 18 хил. човека и доведе до най-страшната ядрена катастрофа в историята след аварията в Чернобил през 1986 г.
Ледената покривка на морето в Антарктида е спаднала рекордно, съобщиха австралийските власти, като допълват, че не са ясни причините за явлението, след като няколко години имаше рекорди в обратната посока.
„Човекът не е Остров, вътре в себе си затворен; Човекът има връзка с Континента, той е част от всичко друго…“ Джон Дън
Повишаването на температурите, вследствие на климатичните промени, може да доведе до изчезването на цялата популация кралски пингвини на Антарктида.
Днес Германският върховен съд ще обяви дългоочакваното си решение дали градовете ще могат да забранят употребата на по-стари дизелови автомобили от някои райони.
Дали сателитните данни ще помогнат на природозащитниците да се справят с мащабната индустрия?

Японските специалисти приключиха в сряда издигането на защитен купол над един от блоковете на АЕЦ „Фукушима 1“.
Европейският съюз би могъл значително да разшири използването на възобновяемите енергийни източници, спестявайки същевременно милиарди долари, твърдят експерти.
Покачването на нивото на океаните може да достигне 65 см до края на настоящото столетие, което може да доведе до сериозни проблеми за крайбрежните градове.
В смятаните досега за вечно замръзнали ледове на Северното полукълбо са се натрупали 739 милиона килограма живак.
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Страница 12
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах