сп. National Geographic - Септември 2019
National Geographic KIDS - Септември 2019

Евакуираха 27 души от село Влахи

28.8.2017 г.

Евакуацията на хората от село Влахи приключи. В резултат на предприетите действия от селото са евакуирани 27 души. Те са изведени със съдействието на полицейски служители.

Продължават гасителните действия на пожарникарите. Силите на екипите са съсредоточени в овладяването на пожара и недопускане на разрастването му към селото. Пети ден продължава да гори големият пожар над Кресненското дефиле. Евакуацията на населението от Влахи започна в 14 часа, съобщи областният управител Бисер Михайлов.

Огънят край град Кресна днес вече гори само на южния фронт. В общината е обявено бедствено положение. Силният вятър усложни обстановката. На място са стотици пожарникари, военни, горски служители и доброволци.

Вътрешният министър Валентин Радев апелира да не се спекулира с размера на щетите, докато не се направи оглед. За ситуацията с пожара са информирани премиерът, председателят на Народното събрание, както и президентът, всички те са загрижени, че пожарът продължава твърде дълго.

Прокуратурата продължава с разпита на свидетели, за да се установи как е тръгнал огънят, допълни Радев. Най-важното е да се запази живота на хората, заявиха областният управител и директорът на ОДМВР-Благоевград. „От появилия се силен вятър, огънят се разрасна в посока село Влахи. Това наложи част от екипите да бъдат изтеглени на безопасни места и да се прегрупират, с цел овладяване на пожара и неговото разпространяване към село Влахи, обясни главен инспектор Добри Тонков. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах