сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Американски град поддържа специално приложение за велосипедисти

3.5.2017 г.

Общинските власти в американската община Мериленд сити пуснаха приложение за велосипедисти, което помага на хората на две колела да избегнат най-опасните улици.

Броят на велосипедистите върви нагоре, вероятно защото става дума за спорт, който освен полезен за здравето e и „зелен” начин на придвижване. Във всички случаи ако хората, които използват велосипеда за придвижване, става по-голям, расте и броят на загиналите по пътищата в САЩ.

Не всички улици са подходящи за каране на колела и движението по тях създава опасни ситуации. За да улесни велосипедистите, Мериленд сити пусна приложение под формата на карта, която показва улиците в различни цветове в зависимост от степента на риска. Картата е създадена за година с използването на „Гугъл стрийт вю” (Google Street View). Събрани са и многобройни данни, сред които честотата на задръстванията, средната скорост и др.

Откакто през 2016 година е пуснато приложението, картата се радва на истински успех и се използва от велосипедистите за по-лесно и по-безопасно придвижване из целия град. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах