сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019

С еко станция „Дишай свободно“ отбелязваме Световния ден на астмата

2.5.2017 г.

Хората, живеещи с астма, алергия и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) са първите граждани, ощетени от мръсния въздух.

Днес, 2 май в столичния парк „Заимов“ ще се проведе събитието „Дишай свободно“ по случай Световния ден на асмата. То се организира от Асоциация на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА), заедно с „Грийнпийс“- България и екологично сдружение „За Земята“ по случай Деня на астмата – 2-ри май.

Към събитието ще се включи и представител на Алианс „Здраве и околна среда“ (Health and Environment Alliance, HEAL), който ще демонстрира как работят персонални мобилни устройства за замерване на фини прахови частици 2.5 (ФПЧ2.5).

Чистият въздух е право на всеки човек. А хората, живеещи с астма, алергия и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) са първите граждани, ощетени от мръсния въздух. Почти месец след като България беше осъдена за замърсения въздух, а в София се очакват работещи и бързи мерки срещу изключително високите нива на фини прахови частици, гражданските организации се обединяват за един по-чист въздух. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах