сп. National Geographic - Март 2017
National Geographic KIDS - Март 2017
Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода.
Две от индийските реки, смятани за най-свещени, но и за най-замърсени в страната, получиха статут на „живи човешки същества” със знаково съдебно решение, което може да помогне за възстановяването на водните басейни.
Последната електроцентрала на въглища в Пекин вече е спряна за сметка на производството на енергия, генерирана от природен газ.
Англо-холандската „Шел“ и аржентинската YPF подписаха договор за инвестиции в размер на 300 милиона долара в шистовото находище Вака Муерта.
Големият бариерен риф в Австралия може никога вече да не се възстанови от избеляването си вследствие на повишаването на температурите, показва ново проучване.
Фабиен Кусто и холандски инженери се надяват новата технология да забави процеса на обезцветяване на коралите.
Япония отбелязва 6 години от разрушителното еметресение, предизвикало и трагична ядрена катастрофа в страната.
В книгата си Trespassing Across America Кен Илгунъс се сблъсква с опустошаване на околната среда, отричане на климатичнтие промени и добротата на непознати.
Най-малко 48 души загинаха от свлачище на сметище в покрайнините на етиопската столица Адис Абеба.
Хора от цяла България се включват в изкачването на връх Стража в община Трън. С изкачването на връх Стража сдружение „Трън” стартира кампания за предстоящия в деня на вота за парламент - 26 март, местен референдум.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах