сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Нови тайни разкри лъвът на Паметника на свободата на връх Шипка след като започна реставрацията му.
Малко са местата по света, които могат да се мерят с разкоша на Версайския дворец. Разположен в предградията на Париж, бившият дом на френските крале предлага на посетителите възможност да минат по стъпките на кралските величия.
Швейцарска класация въплъти в реалния живот изречението „първи в света и трети на Балканите“. Този път това са Гърция и Истанбул.
На 10 юли 1949 година приключва строежът на мавзолея на Георги Димитров - една от най-противоречивите сгради в българската история.
Фойерверките се появяват в Китай около 2000 г. пр.н.е.
Вкаменели костни останки на най-древния Хомо еректус (изправен мъж), чиято възраст надвишава всички предишни находки, бяха открити от индонезийските археолози в централната част на остров Ява, съобщи онлайн версията на вестник „Джакарта Пост“.
Нигер е заобиколен от хаос. Въпреки че това е страна с безброй беди – крайна бедност, бум на населението, недостиг на обработваема земя, влошаван от опустиняването, и нестабилна политическа система, – Нигер все пак не е инкубатор на насилие като съседите си.
Средновековен Уелс е бил арена на множество завоевателни походи. Местните владетели, пълководци и благородници в продължение на стотици години са изграждали защитни съоръжения, някои от които са се превърнали в истински шедьоври на европейската военна архитектура от късното Средновековие.
Древните гърци често биват наричани родоначалници на демокрацията, но само някои от елементите на политическата им система са възприети от съвременните демократични практики.
7 юли е Европейският Ден на шоколада. Датата е избрана, защото точно по това време през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Страница 9
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах