сп. National Geographic - Декември 2018
National Geographic KIDS - Декември 2018
През 1935 г., когато Иля Илф и Евгений Петров, вече известни като творческия тандем зад „12-те стола“ и „Златния телец“, слизат от трансатлантическия лайнер „Нормандия“ на пристанището в Ню Йорк те са безкрайно изненадани и още по-неподготвени от безумния ритъм на „тичащия“ град, многообразието от емигранти и еднообразния вкус на храната.
Великден се отбелязва по толкова различни начини, колкото са и християнските общности по света.
Амбициозният проект може да стане причина за отчуждаването на хиляди хора, да застраши и без това недостатъчното водоснабдяване и да се отрази на биоразнообразието, казват критици.
Пътуването с влак е семейна традиция. Основателят на династията Ким Ир Сен получил от Йозеф Сталин като подарък един брониран влак, с който постоянно пътувал из страната и чужбина.
Пробита обувка на човек, живял преди 5 хиляди години, бе открита от археолози на дъното на швейцарското езеро Грайфензее в северната част на страната.
Денят на Тракия е свързан с една от най-големите победи на българското оръжие в най-новата ни история – превземането на непревземаемата според германските специалисти Одринска крепост през 1913 г. по време на Първата балканска война.
На 25 март местим стрелките на часовниците си с един час напред. Лятното часово време за 2018 г. се въвежда в 3 часа (официално време) на 25 март и е в сила до 4 часа (официално време) на 28 октомври 2018 г.
Емблематични сгради гасят светлини, за да повишат информираността относно потреблението на енергия и климатичните промени.
Огромна телефонна централа, сериозна електрическа инсталация, система от връзки и административни помещения с впечатляващи мащаби в центъра на София… или под него.
Астрономическата пролет в Северното полукълбо тази година настъпва на 20 март в 18:15 ч. българско време.
28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Страница 35
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах