сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019
Всички европейски държави имали сходни мотиви при опитите си да стъпят в Новия свят. Испанците жадували за злато и да обръщат души в католическата вяра, французите – търговия и печалба, а закъснелите англичани – престиж и равна нога като колониална сила.
Минали са повече от 100 години, откакто „Титаник“ - най-големият пътнически кораб в света по онова време - в резултат от сблъсък с айсберг потъва. Повече от 1500 души от приблизително 2200, които са били на борда, са загубили живота си.
При представянето й в света на изкуството на 30 януари 1998 г. Бианка Сфорца не привлякла много погледи. За посетителите на аукциона Christie's в Ню Йорк тя била просто красиво лице в рамка. Никой не знаел името й или това на художника, нарисувал портрета. В каталога - цветната рисунка с креда и мастило върху пергамент - била описана като датираща от началото на XIX в., немска, имитираща ренесансовия стил. Една нюйоркска дилърка, Кейт Ганц, купила картината за 21 850 долара.
Населението на Китай ще достигне 1.44 милиарда души през 2029 година, след което ще започне период на рязък спад, се казва в правителствен доклад.
Древен храм, посветен на ацтекското божество Ксипе-Тотек, откриха в мексиканския град Теуакан в щата Пуебла, съобщава телевизия Fox news.
Необезпокоявани от обилния снеговалеж и дебелите преспи десетки търсачи на силни усещания се включиха в традиционното състезание с дървени шейни в баварския курорт Гармиш-Партенкирхен, съобщава Ройтерс.
В православните страни, които спазват Юлианския календар, днес е Бъдни вечер, съобщава Ройтерс.
Православната църква почита паметта на Св. Йоан Кръстител – Ивановден.
Стивън Хокинг беше легендарен астрофизик и високо ценен интелектуалец. Но той беше и човек, като всички останали и не бе имунизиран срещу съдбата.
В ранното утро на Богоявление традиционното мъжко хоро влезе в ледените води на река Тунджа.
28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
Страница 35
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах