сп. National Geographic - Декември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Какво прави хората особено щедри или жестоки? Крайните алтруисти и психопатите са пример за най-добрите и най-лошите ни инстинкти.
Мъж от народа кулунг в Източен Непал събира халюциногенен мед за черния пазар. За да достигне скъпите пчелни пити, трябва да се изкатери по почти отвесна скална стена на височина 90 м и да понесе атаката на рояк разярени големи индийски пчели – най-едрите на света.
Боядисаното яйце има дълга история. Най-старите отломки от боядисани яйца, гравирани с орнаменти от вида на геометрични фигури като стълбички, кутийки, датират от времето на палеолита.
„Симфонията на моретата“ е най-новият круизен кораб в света. На него има място за 6 680 почиващи и невероятни атракции, които го превръщват в плаващ увеселителен парк.
Кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол беше включена в Индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти, обявиха от Центъра за световното наследство на ЮНЕСКО.
На днешната дата, 3 април 2018 г. отбелязваме 139 години от обявяването на София за столица на България.
През 1935 г., когато Иля Илф и Евгений Петров, вече известни като творческия тандем зад „12-те стола“ и „Златния телец“, слизат от трансатлантическия лайнер „Нормандия“ на пристанището в Ню Йорк те са безкрайно изненадани и още по-неподготвени от безумния ритъм на „тичащия“ град, многообразието от емигранти и еднообразния вкус на храната.
Великден се отбелязва по толкова различни начини, колкото са и християнските общности по света.
Амбициозният проект може да стане причина за отчуждаването на хиляди хора, да застраши и без това недостатъчното водоснабдяване и да се отрази на биоразнообразието, казват критици.
Пътуването с влак е семейна традиция. Основателят на династията Ким Ир Сен получил от Йозеф Сталин като подарък един брониран влак, с който постоянно пътувал из страната и чужбина.
26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
Страница 33
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах