сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Злоупотребата със сол води до слабоумие и предизвиква инфаркт, защото солената храна стимулира размножаването на имунни клетки, блокиращи производството на азотен оксид, жизненоважна молекула за здравето на мозъка и сърцето.
Археолози откриха древен дръмбой, на който все още може да се свири.
Диамантът, смятан за петият по големина скъпоценен камък, който някога е намиран, е открит в Лесото, съобщиха от Gem Diamonds.
Уникалните скъпоценни камъни от короната на британския монарх били закопани в калаена кутия под бисквити, за да не попаднат в ръцете на нацистите в случай на извънредна ситуация, съобщи в. „Таймс” и анонсира излъчването на документалния филм на Би Би Си Coronation („Коронация").
От 2005 година, по инициатива на Националния филмов център, 13 януари е датата, на която българската филмова общност чества своя професионален празник.
Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи френските хлебчета багета да бъдат включени в списъка на нематериалното наследство на ЮНЕСКО.
Дания предефинира смисъла на спокойствието, уюта и насладата на мига.
Сиренето е древна храна, която се произвежда от мляко в широка гама от текстури, аромати и форми.
Българите могат да пътуват свободно без визи в 156 страни. По този показател ние се нареждаме на престижното 20-то място в света, задминавайки далеч повечето от нашите съседи.
Рядко откритие от останките на кораба на известния пират Черната Брада, „Отмъщението на кралица Ана“, ни дава уникален поглед върху предпочитаните четива на пиратите.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах