сп. National Geographic - Декември 2018
National Geographic KIDS - Декември 2018
Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” показа за посетителите оригиналния личен бележник на Христо Ботев.
Миналият декември фотографът Илайджа Хурвиц пътува до китайската граница със Северна Корея покрай река Ялу.
Жените не изневеряват от скука или защото не са разбрани.
В британския град Брокуорт, графство Глостър, се проведе ежегодното състезание по гонене на търкаляща се пита сирене, съобщи „Индипендънт“. Състезанието се провежда от 1826 г.
„Пусни народа ми да кара сърф“ съчетава в себе си три прекрасни книги – вълнуваща автобиография, историята на един уникален бизнес и подробен план на надеждата за нашия общ дом.

Джаред Даймънд, автор на „Пушки, вируси и стомана“
Наскоро археолози откриха коне в обор на 2000 години, които сякаш са застинали в неуспешен опит да избягат от изригването на Везувий.
Първата българска азбука – глаголицата – е създадена през 862 г. (според други учени през 855 година) от Константин-Кирил Философ.
За какво се сещате, когато чуете името Алберт Айнщайн? Теоретичен физик, гений, изобретател на теорията на относителността. Наред с това той е бил и любящ баща.
Когато принц Хари слезе от колата в събота сутринта мнозина забелязаха, че е избрал военна униформа вместо костюм за сватбата си.
Известната статуя на Давид е символ на съвършеното мъжко тяло. С изключение на една малка подробност – пенисът. Но тази статуя не е единствен пример. Защо това е така?
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах