сп. National Geographic - Март 2019
National Geographic KIDS - Март 2019
Турският президент Реджеп Ердоган официално откри руините на най-стария храм в света, съобщава в. „Хюриет“.
Сирни заговезни не е на постоянна дата и се пада всяка година 7 седмици преди Великден, винаги в неделя.
Наемничеството е професия, стара колкото света. Още от зората на времето хората са предпочитали да дават пари на някой друг, който да свърши мръсната работа на бойното поле вместо тях.
Салвадор е впримчен в последната фаза на социален конфликт, разразил се по време на гражданската война през 1980–1992 г.
Нужна е всеотдайност, творчество и кураж, за да изпъкнеш в тази високо-октанова сфера на фотографията. Девет жени показват как може да се постигне това.
Според учени, които са проследили развитието във физиологическо, социално и интелектуално отношение на представителките на нежния пол през изминалия век, промени се наблюдават както в ръста и в дълголетието, така и в коефицента на интелигентност (IQ).
Духовният център на Унгария Естергом пази спомена за небесния закрилник на България Свети Иван Рилски.
Династията Мин построила гигантска стена, простираща се на 8 850 км, за да защити Китай от нападения. Но доколко ефективна е била тя срещу врага?
През 1995 г. Керъл Орзел за пръв път вижда скелета на Хари Ийстлък. Забележителните кости се съхраняват в Mütter Museum of the College of Physicians във Филаделфия. В този момент тя вече знае, че един ден иска „да виси до Хари“.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах