сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019
На 6 август 2019 г. се навършват 74 години от атомната бомбардировка над японския град Хирошима.
Градчето Сало се намира на езерото Гарда, в северна Италия. То е роден дом на големия майстор на цигулките Гаспаро Бертолоти /1540-1607 г./.
Българската православна църква почита на 2 август по стар стил паметта на св. пророк Илия – един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог.
Новооткрити архивни документи хвърлят нова светлина върху опожаряването на Райхстага на 27 февруари 1933 г. – събитие, което изиграва ключова роля за укрепването на властта на нацистите в Германия.
Денят се приема за подходящ за пътуване, откъдето е и името Пантелей Пътник.
Сумата от даренията, събрани от четири френски фонда за реконструкция на Нотр Дам, където избухна пожар през април, възлиза на почти 270 милиона евро, а стотици хиляди донори от повече от 150 страни, включително Русия, взеха участие в набирането на средства, информира РИА новости.
Москва се нарежда на седмо място сред европейските столици по отношение на наличието на хотели от най-висока категория и е сред първите двадесет в световната класация по този показател, съобщава РИА Новости, позовавайки се на сайта momondo.ru.
До 2100 г. един на всеки четирима души ще бъде на 65 години или по-стар, докато един на 20 ще бъде под пет години.
Списание National Geographic Traveler класира лидерите в устойчивия туризъм.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 3
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах