сп. National Geographic - Март 2019
National Geographic KIDS - Март 2019
Хелоуин се чества от близо две хилядолетия. Ето някои факти за празника, който се отбелязва предимно в англосаксонския свят, но както и други подобни религиозни празници се е трансформирал в глобално комерсиално събитие.
Макдоналдс е една от най-популярните марки в света и логото й е сред най-разпознаваемите.
Жителите на тази страна за пръв път са започнали да събират плодовете на какаовото дърво и да ги употребяват преди около 5300 години.
За мнозина социалните медии за се превърнали в място за комуникация, обмяна на опит или самореклама. За други обаче портали като Instagram, Tumblr, and Facebook са също така и изповедални, където хората споделят чувствата и страховете си с други.
Двете най-скъпи компании в света, след Apple, имат едно общо нещо: те са американски, високотехнологични компании.
В 04:00 часа тази сутрин върнахме часовниците си с час назад и отново сме към астрономическото време.
„Le Parisien“ представя проучване, проведено от производителя на часовници и свързани с тях медицински изделия Withings, което показва, че при преминаване към зимно часово време, увеличаването на времето за сън е незначително, противно на приетите схващания.
Музеят на Библията във Вашингтон, който отвори врати на 7 ноември 2017 г. и е на стойност 500 милиона долара, представлява паметник на най-известната книга в света.
Днес, 26 октомври, Българската православна църква почита паметта на Св. вмчк Димитрий Мироточиви и Преп. Димитра Доростолска (Димитровден).
Лайнер, който е точно копие на „Титаник“, ще бъде пуснат в експлоатация през 2022 г. и ще повтори историческия маршрут от Великобритания до САЩ, който известният му предшественик никога не завърши. Това съобщи Си Би Ес.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах