сп. National Geographic - Октомври 2018
National Geographic KIDS - Октомври 2018
Древните египтяни са се татуирали по-рано отколкото се смяташе досега.
Всяка година на датата 1 март българите се окичват с бяло-червени мартеници. За здраве, за радост и с предчувствие за края на зимата и настъпването на пролетта.
В Боливия от хилядолетия се практикуват различни видове магии.Находките предполагат, че неандерталците и съвременните хора са имали еднакви когнитивни способности.
С впечатляваща церемония бе сложен официално край на 23-те Зимни олимпийски игри в Пьонгчанг.
Специална селекция от музейните сбирки на столични и регионални музеи и галерии ще бъде показана на единствения по рода си „Салон на музеите” в НДК.
По време на строителството на метрото в Солун са извадени стотици хиляди археологически находки и е открит цял древен град.
На глинен печат отпреди 2700 години, намерен в Йерусалим, е изписано името на Исая, което е първото споменаване на пророка извън Библията.
Тленните останки на човек, живял преди близо 10 000 години, бяха открити от водолази на полуостров Юкатан, Мексико в най-голямата в света система от подводни пещери.
Жените в Саудитска Арабия вече могат да се захващат със собствен бизнес без съгласието на съпруг или роднина, тъй като кралството се стреми да разшири бързо развиващия се частен сектор.
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Страница 28
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах