сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019
Като градско дете Елена Аносова слушала привидно невероятни приказки за село, посещавано от лосове и вълци, за обширна гора, непроходими пътища.
В Америките карнавалите и други маскарадни празненства използват митични животни и пакостливи дяволи, за да почетат африканските, туземните и европейските корени на своите култури – и да посръгат бившите си потисници.
Всяка година около 9 милиона души умират от замърсяване на въздуха
Проучвания показват, че хората с леко наднормено тегло живеят по-дълго и по-здравословно от слабите хора
Консерваторите са решили някои от проблемите в гробницата на фараона, но остават много въпроси без отговор.
Поради значителни промени в климата и повишаване на морското равнище е възможно скоро цял остров да изчезне под вълните на Тихия океан
Идеята за изработка на изделия от гъби хрумва на Себастиан Кокс, който по професия е производител на мебели. Той прави дървени артикули, като има за цел да оставя възможно най-малък въглероден отпечатък върху природата.
След години проучвания и дебат някои експерти са убедени: това е брачното ложе на първите крал и кралица от династията Тюдор.
Когато преди години слагат край на ловуването в сегашния резерват Selinda в Ботсвана /Африка/, са останали само два лъва. Днес са почти 100.
Балансираната диета е от съществено значение за здравето ни, но начинът, по който съхраняваме храната, също може да окаже голямо влияние върху него.
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Страница 26
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах