сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Жените не изневеряват от скука или защото не са разбрани.
В британския град Брокуорт, графство Глостър, се проведе ежегодното състезание по гонене на търкаляща се пита сирене, съобщи „Индипендънт“. Състезанието се провежда от 1826 г.
„Пусни народа ми да кара сърф“ съчетава в себе си три прекрасни книги – вълнуваща автобиография, историята на един уникален бизнес и подробен план на надеждата за нашия общ дом.

Джаред Даймънд, автор на „Пушки, вируси и стомана“
Наскоро археолози откриха коне в обор на 2000 години, които сякаш са застинали в неуспешен опит да избягат от изригването на Везувий.
Първата българска азбука – глаголицата – е създадена през 862 г. (според други учени през 855 година) от Константин-Кирил Философ.
За какво се сещате, когато чуете името Алберт Айнщайн? Теоретичен физик, гений, изобретател на теорията на относителността. Наред с това той е бил и любящ баща.
Когато принц Хари слезе от колата в събота сутринта мнозина забелязаха, че е избрал военна униформа вместо костюм за сватбата си.
Известната статуя на Давид е символ на съвършеното мъжко тяло. С изключение на една малка подробност – пенисът. Но тази статуя не е единствен пример. Защо това е така?
Днес се отбелязват 112 години от създаването на Пристанище Варна.
В началото на февруари компанията на Илън Мъск SpaceX изпрати най-мощната ракета Falcon Heavy, заедно с автомобила Tesla Roadster, за тестови полет в космоса с цел да обиколят Марс.
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 25
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах