сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
Американската космическа агенция НАСА очевидно иска да изпрати космически кораб на Тритон, най-големия естествен спътник на Нептун. Той е повече от тридесет пъти по-далеч от Слънцето, отколкото Земята.
Роденият в България артист Христо Явашев - Кристо ще „опакова” Триумфалната арка в Париж следващата година.
Всяка зима арктическият морски лед расте около Северния полюс. В момента морският лед току-що е преминал пиковия си момент от годината и ще започне да се топи с настъпването на пролетта. Това е изключително важен момент за полярните мечки, чието снабдяване с храна е неразривно свързано с леда.
Най-зловещият, най-кървавият атентат в историята на България, а и на цяла Европа през онези години - атентатът в храм „Света Неделя“
Някога Йемен бил стратегическо пристанище на входа на Червено море, забогатяло от подправки и аромати. Днес това е една от най-бедните страни на света.
Между 1946 и 1991 г. Съединените щати, Съветският съюз и техните съюзници са в дълъг напрегнат конфликт, известен като Студената война. Периодът се характеризира с агресивна надпревара във въоръжаването, икономически натиск и идеологически заявки за световно господство.
Ново проучване показва, че когато става въпрос за рак при жените, пиенето на бутилка вино седмично има същия ефект като пушенето на десет цигари за същия период
НАСА искаше да остане в историята с първата изцяло женска мисия в Космоса
Като се има предвид безкрайното космическо пространство и милиардите планети само в нашата галактика, е малко вероятно единственият интелигентен живот да е тук, на Земята. Защо тогава досега не сме се свързали с извънземни?
В Испания има около 1500 изоставени населени места. Повечето от тях са обявени за продажба и това явление вероятно ще продължи да нараства
18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Страница 25
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах