сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Във ведро августовско утро през 2007 г. двама руски водолази стигат до 4267 м дълбочина в Северния Ледовит Океан и поставят на Северния полюс руското знаме, направено от титан.
В четвъртък хиляди служители на Гугъл временно спряха работа в протест срещу сексизма, расизма и злоупотребите на властимащи.
В Индия официално беше открита най-високата статуя в света с фойерверки и фолклорни танци, но и при сериозни мерки за сигурност, тъй като местни групи недоволстват от гигантските разходи за скулптурата на герой за независимост, висока 182 метра.
Поради лошото време и високите приливи италианският исторически град бе отново наводнен. Какво бъдеще го чака?
Археолозите са открили следи от древна подемна рампа. Според международна група експерти, е възможно древните египтяни да са изградили пирамидите с нея, съобщава Луксор Таймс.
Айфеловата кула угасна снощи в знак на уважение към убитите журналисти в света по повод Международния ден за борба с безнаказаността на престъпленията срещу журналисти, който се отбелязва днес.
Бялата булчинска рокля е задължителен елемент от сватбите на Запад, но се появява сравнително късно в историята.
Вампирите присъстват в книги, филми и карнавални костюми, но откъде идват легендите за тях?
Мозайката на катедралата "Сан Марко" във Венеция и два гоблена от известния испански художник Хуан Миро също са повредени от наводненията в града, съобщи италианската агенция АНСА.
Хелоуин се чества от близо две хилядолетия. Ето някои факти за празника, който се отбелязва предимно в англосаксонския свят, но както и други подобни религиозни празници се е трансформирал в глобално комерсиално събитие.
16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Страница 23
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах