сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Мъж от народа кулунг в Източен Непал събира халюциногенен мед за черния пазар. За да достигне скъпите пчелни пити, трябва да се изкатери по почти отвесна скална стена на височина 90 м и да понесе атаката на рояк разярени големи индийски пчели – най-едрите на света.
Боядисаното яйце има дълга история. Най-старите отломки от боядисани яйца, гравирани с орнаменти от вида на геометрични фигури като стълбички, кутийки, датират от времето на палеолита.
„Симфонията на моретата“ е най-новият круизен кораб в света. На него има място за 6 680 почиващи и невероятни атракции, които го превръщват в плаващ увеселителен парк.
Кандидатурата на Епископската базилика и римското мозаечно наследство на Филипопол беше включена в Индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти, обявиха от Центъра за световното наследство на ЮНЕСКО.
На днешната дата, 3 април 2018 г. отбелязваме 139 години от обявяването на София за столица на България.
През 1935 г., когато Иля Илф и Евгений Петров, вече известни като творческия тандем зад „12-те стола“ и „Златния телец“, слизат от трансатлантическия лайнер „Нормандия“ на пристанището в Ню Йорк те са безкрайно изненадани и още по-неподготвени от безумния ритъм на „тичащия“ град, многообразието от емигранти и еднообразния вкус на храната.
Великден се отбелязва по толкова различни начини, колкото са и християнските общности по света.
Амбициозният проект може да стане причина за отчуждаването на хиляди хора, да застраши и без това недостатъчното водоснабдяване и да се отрази на биоразнообразието, казват критици.
Пътуването с влак е семейна традиция. Основателят на династията Ким Ир Сен получил от Йозеф Сталин като подарък един брониран влак, с който постоянно пътувал из страната и чужбина.
Пробита обувка на човек, живял преди 5 хиляди години, бе открита от археолози на дъното на швейцарското езеро Грайфензее в северната част на страната.
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Страница 22
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах