сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019
Дом на модерни небостъргачи и историческа колониална архитектура, Сантяго де Чили предлага на посетителите си възможност да прекрачат от миналото в настоящето само с пресичането на улицата.
Запознайте се с различните вкусове на Италия, където всеки район има свое характерно ястие.
В североизточен Египет, на около 40 километра източно от столицата Кайро, се строи един нов град. Един ден в него ще живеят между пет и половина до шест милиона души.
Тълпи от вярващи се втурват към историческа статуя на Исус Христос на ежегодния фестивал във филипинската столица, който е една от най-големите прояви на ревностния католицизъм и се състои на 9 януари.
Някогашен театър днес е своеобразен храм на книгата.
В тези 13 града ще намерите най-добрия баланс между професионалния и личния живот
Киото, бившата столица на кралска Япония, се намира на остров Хоншу, а районът е обитаван още от VII век.
Изоставяйки близки и приятели, 10 млн. филипинци работят в чужбина. Приблизително една десета от населението на страната емигрира в опит да се спаси от безработицата, ниското заплащане и ограничените възможности у дома.
Всички европейски държави имали сходни мотиви при опитите си да стъпят в Новия свят. Испанците жадували за злато и да обръщат души в католическата вяра, французите – търговия и печалба, а закъснелите англичани – престиж и равна нога като колониална сила.
Минали са повече от 100 години, откакто „Титаник“ - най-големият пътнически кораб в света по онова време - в резултат от сблъсък с айсберг потъва. Повече от 1500 души от приблизително 2200, които са били на борда, са загубили живота си.
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Страница 21
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах