сп. National Geographic - Август 2019
National Geographic KIDS - Август 2019
Процентът на компании в САЩ, основани от имигранти, стига рекордни нива. Това установява изследователският институт New American Economy след оценка на списък от компании, публикуван в американското бизнес списание Fortune 500.
На 6 август Българската православна църква отбелязва празника Преображение Господне.
Шест десетилетия след бягството си от Тибет монахът в изгнание е оптимист за човечеството, въпреки че народът му се тревожи за живота без него.
Идеята, че някога е имало „чисти“ популации от праисторически европейци, съществуващи още от времето на мамутите, е вдъхновявала идеологии много преди нацистите.
На 6 август 2019 г. се навършват 74 години от атомната бомбардировка над японския град Хирошима.
Градчето Сало се намира на езерото Гарда, в северна Италия. То е роден дом на големия майстор на цигулките Гаспаро Бертолоти /1540-1607 г./.
Българската православна църква почита на 2 август по стар стил паметта на св. пророк Илия – един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог.
Новооткрити архивни документи хвърлят нова светлина върху опожаряването на Райхстага на 27 февруари 1933 г. – събитие, което изиграва ключова роля за укрепването на властта на нацистите в Германия.
Денят се приема за подходящ за пътуване, откъдето е и името Пантелей Пътник.
Сумата от даренията, събрани от четири френски фонда за реконструкция на Нотр Дам, където избухна пожар през април, възлиза на почти 270 милиона евро, а стотици хиляди донори от повече от 150 страни, включително Русия, взеха участие в набирането на средства, информира РИА новости.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах