сп. National Geographic - Ноември 2019
National Geographic KIDS - Ноември 2019
На 1 ноември честваме Деня на народните будители.
Вампирите присъстват в книги, филми и карнавални костюми, но откъде идват легендите за тях?
Според легендата тиквата на Хелоуин е свързана с историята на един селянин на име Джак Ковача или Стиснатия Джак и оттам тиквеният фенер се нарича Джак-о-лантърн (jack-o'-lantern) или Светещият Джак.
Хелоуин се чества от близо две хилядолетия. Ето някои факти за празника, който се отбелязва предимно в англосаксонския свят, но както и други подобни религиозни празници се е трансформирал в глобално комерсиално събитие.
Повече от век процент от приходите от абонаменти за списанието National Geographic отива за финансиране на изследователството по света. Вижте няколко откритя, станали възможни благодарение на това финансиране.
Кучешките впрягове са били основното, а понякога и единственото средство за придвижване в тежките условия на Аляска. Архивните снимки разкриват драматизма на онези сурови времена.
Тази седмица в Канада се проведоха федерални избори. Доколко познаваме разноликата съседка на САЩ?
В израелска фабрика за стъкло планини натрошени бутилки се превръщат в изкуство през творческия поглед на фотографа Одед Балилти.
„Пещерата на Плутон“ в днешна Турция, която наричат и „Двери към ада“, още от античността представлява мистерия за човечеството.
В Египет археолози откриха 30 дървени ковчега с изключително добре запазени мумии.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах