сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
На 16 септември 1918 г. започва третата масирана атака срещу дойранските позиции. Това е последната, най-героична и най-кървава страница от Дойранската епопея.
Ваханският коридор в Афганистан е един от най-далечните обитаеми пейзажи на планетата. Вдава се на 320 км между Таджикистан и Пакистан, за да достигне до заснежените бастиони на Западен Китай.
Шефът на „Тесла“ сподели пред New York Times, че в момента работи по 120 часа на седмица и че това се отразява на физическото му състояние.
Тенденцията по дървета да се разполагат хотели дава възможност на много хора да избягат от ежедневието и да погледнат към природата от друг ъгъл. Тези хотели не само имат новаторски дизайн, но и в много отношения са по-устойчиви от обичайните.
Сградата на Бразилския национален музей, където избухна огромен пожар на 3 септември, може да се срине, съобщи телевизионният канал „Глобо“, цитирайки противопожарната служба.
Под тази прашна пустиня се намира древна напоителна система, която все още функционира.
От началото на седмицата вирусът Западнонилска треска е регистриран в 6 нови общини в Гърция, като броят на заразените е 39 човека, само за сравнение миналата година броят на заразените е бил 10 човека, съобщава МИА.
Въпреки рисковете, размяната на земи между Косово и Сърбия би могла да бъде от полза както за двете страни, така и за ЕС.
Бутафорна Берлинска стена ще бъде издигната в германската столица в навечерието на честванията на обединението на Берлин.
Книгата "Гинес. Световни рекорди 2019" излиза на пазара в САЩ на 28 август.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах