сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019
През 1995 г. Керъл Орзел за пръв път вижда скелета на Хари Ийстлък. Забележителните кости се съхраняват в Mütter Museum of the College of Physicians във Филаделфия. В този момент тя вече знае, че един ден иска „да виси до Хари“.
Млада рускиня проучва родовите си връзки с изолирано селище
Фотографът Майк Олбински неуморно търси перфектната буря
По време на високоразвитата египетска цивилизация не е било нещо необичайно да управляват жени
Освобождението на България от турско робство в резултат на Руско-турското освободителна война /1877-1878 г./ е една от най-разпространените и любими теми в българското монетосечене.
В историята имената на Иван Параскевов и на неговата дъщеря Стиляна се свързват със създаването на т.нар. Браилски трибагреник, известен още като Знамето на Стиляна Параскевова.
През 1895 г. Луи и Огюст Люмиер дават живот на киното благодарение на революционната си камера и прожекционен апарат, наречен кинематограф
Какво означава надежда за една птица? Нищо! Тя просто разперва криле, вярва в себе си и започва да лети – хиляди километри
Иван Гешов е единственият министър-председател, работил за България в годините от 1911 до 1913 г., без да вземе една стотинка заплата. Той е пътувал през целия си живот по държавни дела на страната.
След сърдечносъдовите заболявания ракът е втората водеща причина за смърт в Европа
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Страница 19
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах