сп. National Geographic - Декември 2019
National Geographic KIDS - Декември 2019
На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога. Сигурно първите ентусиасти ги е мързяло да запишат първата година.
Жител на Аляска намери бутилка с послание от времената на СССР. Снимката на находката е публикувана във Фейсбук, съобщи РИА Новости.
В столицата на Индонезия Джакарта има цял квартал на покрива на голям мол, пише вестник Гардиън.
Процентът на компании в САЩ, основани от имигранти, стига рекордни нива. Това установява изследователският институт New American Economy след оценка на списък от компании, публикуван в американското бизнес списание Fortune 500.
На 6 август Българската православна църква отбелязва празника Преображение Господне.
Шест десетилетия след бягството си от Тибет монахът в изгнание е оптимист за човечеството, въпреки че народът му се тревожи за живота без него.
Идеята, че някога е имало „чисти“ популации от праисторически европейци, съществуващи още от времето на мамутите, е вдъхновявала идеологии много преди нацистите.
На 6 август 2019 г. се навършват 74 години от атомната бомбардировка над японския град Хирошима.
Градчето Сало се намира на езерото Гарда, в северна Италия. То е роден дом на големия майстор на цигулките Гаспаро Бертолоти /1540-1607 г./.
Българската православна църква почита на 2 август по стар стил паметта на св. пророк Илия – един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах