сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Дом на модерни небостъргачи и историческа колониална архитектура, Сантяго де Чили предлага на посетителите си възможност да прекрачат от миналото в настоящето само с пресичането на улицата.
Запознайте се с различните вкусове на Италия, където всеки район има свое характерно ястие.
В североизточен Египет, на около 40 километра източно от столицата Кайро, се строи един нов град. Един ден в него ще живеят между пет и половина до шест милиона души.
Тълпи от вярващи се втурват към историческа статуя на Исус Христос на ежегодния фестивал във филипинската столица, който е една от най-големите прояви на ревностния католицизъм и се състои на 9 януари.
Някогашен театър днес е своеобразен храм на книгата.
В тези 13 града ще намерите най-добрия баланс между професионалния и личния живот
Киото, бившата столица на кралска Япония, се намира на остров Хоншу, а районът е обитаван още от VII век.
Изоставяйки близки и приятели, 10 млн. филипинци работят в чужбина. Приблизително една десета от населението на страната емигрира в опит да се спаси от безработицата, ниското заплащане и ограничените възможности у дома.
Всички европейски държави имали сходни мотиви при опитите си да стъпят в Новия свят. Испанците жадували за злато и да обръщат души в католическата вяра, французите – търговия и печалба, а закъснелите англичани – престиж и равна нога като колониална сила.
Минали са повече от 100 години, откакто „Титаник“ - най-големият пътнически кораб в света по онова време - в резултат от сблъсък с айсберг потъва. Повече от 1500 души от приблизително 2200, които са били на борда, са загубили живота си.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах