сп. National Geographic - Октомври 2019
National Geographic KIDS - Октомври 2019
Нигер е заобиколен от хаос. Въпреки че това е страна с безброй беди – крайна бедност, бум на населението, недостиг на обработваема земя, влошаван от опустиняването, и нестабилна политическа система, – Нигер все пак не е инкубатор на насилие като съседите си.
Средновековен Уелс е бил арена на множество завоевателни походи. Местните владетели, пълководци и благородници в продължение на стотици години са изграждали защитни съоръжения, някои от които са се превърнали в истински шедьоври на европейската военна архитектура от късното Средновековие.
Древните гърци често биват наричани родоначалници на демокрацията, но само някои от елементите на политическата им система са възприети от съвременните демократични практики.
7 юли е Европейският Ден на шоколада. Датата е избрана, защото точно по това време през 1550 г. е доставена първата партида шоколад от Америка за Испания.
На 6 юли отбелязваме Международния ден на целувката. Датата е предложена от Великобритания и е официално призната от ООН през 1988 г. Празникът постепенно започва да се отбелязва във всички краища на света.
14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел.
„Дълго време историята на банските е отразявала историята на роклите и вечерните тоалети“, казва Дейрдре Клементе, професор по американска история, която изучава модата и облеклото.
Турция зае седмото място в света класацията за експати – чуждестранни специалисти, които не работят в собствената си страна.
Кападокия в Невшехир е едно от многото приказни кътчета в Турция.
Как алпинистите са катерели планините преди вeк? Тази любопитна галерия ще отговори на въпроса.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Страница 10
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах