сп. National Geographic - Април 2019
National Geographic KIDS - Април 2019

Гигантски ръце люлеят новия Златен мост на Виетнам

8.8.2018 г.

Гигантски каменни ръце излизат от зелените хълмове и сякаш повдигат блестящия мост към небето, пише авторът на NG, Кристине Блау.

Кау Ванг (което означава „златен мост“) беше наскоро открит край Да Нанг в сърцето на Виетнам и стана поредната причина за посещаването на тази дестинация.

Висящ на близо 1400 метра над морското равнище мостът се състои от осем секции и е дълъг 152 метра. Каменните ръце изглеждат много стари и създават впечатлението, че са били направени преди векове. Посетителите могат да се разходят из редовете лилави хризантеми и да се насладят на неповторимата гледка към съседните планини.

Мостът се намира край градините Тиен Тай в курорта Bà Nà Hills. Той е открит през 1919 г.  от френски колонизатори, които построили около 200 вили. Днес в района има много атракции сред които алпийско скоростно влакче и най-дългия закрит кабинков лифт според Рекордите на Гинес.

Златният мост е част от проект на стойност 2 милиарда долара, чиято цел е да привлече повече туристи в района. Автор на внушителния дизайн е виетнамската компания TA Corporation.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах