сп. National Geographic - Юли 2019
National Geographic KIDS - Юли 2019

Богатите сами решават съдбата си

20.7.2018 г.

Томас Корли, автор на „Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy individuals“, в продължение на пет години изучава 233 милионера, за да разбере какво точно по-различно правят от останалите.

Двайсет и четири процента (56) от милионерите са се родили в заможни семейства, а 76 процента (177) сами са създали богатството си. Дали случаен или не, късметът съпътства всички милионери.

Добрата новина е, че всички ние (на теория) бихме могли да станем милионери. Лошата е, че не винаги е лесно. Ето няколко от съветите на Томас Корли:

Излезте от зоната на комфорта

Преуспелите хора обичат да експериментират. В случая с милионерите, които сами печелят богатството си, става въпрос за експериментиране с нови неща, идеи и хора. За да създадете богатството си трябва да напуснете зоната на комфорта. Нужни са ви любопитство и отворен ум.

Открийте щастието чрез оптимизъм
За да се възползвате от възможностите трябва да можете да ги виждате. Положителното отношение към живота ви помага да откриете нови възможности. Оптимизмът лежи в основата на креативността и разбирането.

Милионерите, направили състоянието си сами са обикновено имат талант за решаване на проблеми. Положителното отношение им позволява по-лесно да стигат до потенциални решения и така служи като катализатор на щастието.

Проявете смелост
Ако искате да забогатеете трябва да сте готови да поемете риск. Смелостта не е липсата на страх, а възможността да се справяте с него. Трябва да се научите да преодолявате страховете си.

Щастието се крие зад новите лица
Понякога, за да познавате точните хора на точното място трябва да сте открити към непознатото. Не чакайте някой да ви гони. Много малко хора се осмеляват да се изправят пред непознатото – вие самите трябва да търсите.

Слушайте вътрешния си глас
Подсъзнанието знае всичко и вижда всичко. Ако всичко, което възприемат телата ни проникне в съзнанието ни нефилтрирано, след няколко минути ще бъдем смазани от онова, което ни заобикаля.

Нещата, което не са жизненоважно отиват в подсъзнанието. Именно затова знаем много повече, отколкото осъзнаваме. Подсъзнанието служи не само за складиране на информация, от него идва вътрешният ни глас на който може да се доверим.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах