сп. National Geographic - Юни 2019
National Geographic KIDS - Юни 2019

Айфеловата кула ще остане затворена заради снега

11.2.2018 г.

Айфеловата кула в Париж, която е посещавана от 6 милиона туристи всяка година, ще остане затворена до неделя в резултат на силен снеговалеж.

Кулата, която е символ на Париж, е затворена от вторник. Официални лица казват, че е твърде опасно за туристите да я посещават, поради заледявания.

Парижката градска управа съобщи, че нивото на снега, паднал във вторник, е „прецедент от 1987 г. насам”, като за 24 часа е натрупал 12 см сняг.

Тежкият сняг предизвика сериозни смущения в Северна Франция тази седмица. В Париж бяха заснети скиори по склоновете около катедралата „Сакре Кьор” в сряда.

На Айфеловата кула снегът по платформите и стълбите се е превърнал в лед, което затруднява придвижването на туристите. Нормалните методи за премахване на леда не могат да бъдат използвани, защото солта ще предизвика корозия на желязото, от което е направена кулата, а пясъкът може да попадне в зъбните колела на асансьорите, посочват служителите.

Парижките власти забраниха преминаването на тежкотоварни автомобили по улиците на града в резултат на силния снеговалеж. /ББС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах