сп. National Geographic - Януари 2017
National Geographic KIDS - Декември 2016
Via Ferrata идва от италиански и означава „железен път“.
Най-малко трима души загинаха в неделя в австрийските Алпи при свличането на две лавини, съобщава агенция АПА.
ЮНЕСКО поиска унищожаването на културни и исторически паметници в древния сирийски град Палмира да се счита за военно престъпление.
Мианмар има един от най-богатите пазари, където, без страх от закона, местните жители продават всичко - от слонова кост и тигрови зъби до масло от мечка. И то на символични цени.
В Китай откриха тухлени гробници на възраст повече от 1 700 години.
Докато дебатите относно плюсовете и минусите на автономните технологии продължават, японският гигант "Нисан" се подготвя да пусне пробно в Европа първите автомобили без шофьор.
Атанасовден се празнува всяка година на 18 януари. Както Антоний, така и Атанасий не спадат към групата на българските светци, но народът ги е възприел като свои след приемане на християнството.
Миналата година бе белязана с две бедствия, почти унищожили пет тютюневи склада в Пловдив, строени в началото на XX век, четири от тях - паметници на културата.
Драматични снимки показват как водолаз внимателно изважда голяма кука от устата на акула. Учени смятат, че не било наложително.
Логото за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. ще съдържа три български символа - кирилицата, шевицата и българския флаг.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах