сп. National Geographic - Април 2017
National Geographic KIDS - Април 2017
Не е необходимо човек да е жив, за да оставя своя отпечатък върху природата. Дори и в смъртта нашите тела изменят химията на почвата, предупреждават учени.
Днес, като част от платформата “Майстори на фотографията” във VIVACOM Art Hall, ще бъде открита първата изложба в България на Франк Уве Лайзипен – Улай: “Аз Другият”.
Доскоро Саудитска Арабия бе смятана за един от най-големите купувачи на оръжие. От 2002 г. военните й разходи постоянно са нараствали. Но това вече е минало.
В резултат на използвания автохромен метод тези снимки приличат на картини – качество, което дори най-добрите филтри в инстаграм не могат да постигнат.
25 април е обявен за ден срещу родителското отчуждение. За първи път България се включва в международната традиция, наред с Франция, Финландия, Португалия, Гърция, Канада, САЩ и други.
Детският фонд на ООН публикува данни, според които 25 млн. деца по света на възраст между 6 и 15 години са лишени от възможността да посещават училище заради разразяващите се въоръжени конфликти в страните си.
На тържествена церемония в Люксембург на 25 април 2005 г. България и Румъния подписват договори за присъединяване към Европейския съюз от 1 януари 2007 г.
На 25 април 1792 г. във Франция за първи път е използвана гилотината - устройство за изпълняване на смъртна присъда чрез обезглавяване.
„Ултрамаратонецът“ от Дийн Карнасис – екстремния атлет, пробягал маратон на всеки от седемте континента – вече е факт.
Графити, рисунки по стените, вандализъм – уличното изкуство има много имена.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах