сп. National Geographic - Юни 2017
National Geographic KIDS - Юни 2017
За да стигнете до италианското селце Сант Анджело, трябва да вземете ферибот от Неапол до вулканичния остров Иския, сгушен на няколко „вълни“ разстояние от остров Капри в сърцето на Тиренско море.
На Небет тепе има пластове от праистория, античност и средновековие. Предстои да бъде разкрита цялата южна крепостна стена, която ще бъде експонирана, а допълнителни проучвания на площта пред нея трябва да донесат информация за храмовите сгради, чийто основи вече бяха открити миналата година.
И тази година българският туризъм печели от несигурността в традиционни туристически дестинации като Турция и Египет. Заради терористичната заплаха в тези две страни много чужди туристи се пренасочват към България и нейните курорти, посочва агенция ДПА.
Европейската комисия може утре или в сряда да наложи на американската интернет и софтуерна корпорация Google глоба в размер от над 1 млрд. евро за злоупотреба с господстващо положение на пазара на услуги за търсене, съобщи в. „Уолстрийт джърннъл”.
Най-известният академичен речник на английския език "Оксфорд" въведе днес нова дума - интригуващо звучащата "зиззива" (Zyzzyva - бел. авт).
В Германия отпечатаха банкноти с номинал нула евро, съобщава в. Neue Osnabrücker Zeitung.
Броят на жертвите на безпрецедентната епидемия от холера в Йемен от края на април тази година надхвърли 1300 души.
Те са по-малки, точни и маневрени, но все още са в състояние да провокират апокалипсис. И поради своята управляемост и т. нар. способности за ограничения на последствията е къде по-просто да си представиш реалността за тяхното прилагане.
Едни от най-тайнствените eзически ритуали, изпълнявани в Европа, се случват около датата на лятното слънцестоене. В България този празник е известен като Еньовден, отбелязва се на 24 юни и е свързан със събирането на лековити билки.
Британският музикант Клифърд Прайс, известен повече като Голди, случайно разкри името на световноизвестния художник Банкси.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах