сп. National Geographic - Август 2017
National Geographic KIDS - Август 2017
„Забравените пътища“ (изд. „Вакон“) е действителен разказ за едно пътуване, което ни позволява да изследваме и откриваме забравените пътища в нас самите.
От планинско колоездене до гмуркане в пещери – представяме ви едни на най-трудните, най-високите и най-предизвикателни места, които опитни професионалисти се опитват до покорят.
Състезателната кола Aston Martin DBR1 ("Астън Мартин Ди Би Ар 1") от 1956 година бе продадена на търг в САЩ за 22,5 милиона долара. Така тя стана най-скъпият автомобил в историята, произведен във Великобритания.
Останките на потопения през 1945 г.от японска подводница американски крайцер „Индианаполис“, доставящ компоненти за атомната бомба над Хирошима, бяха открити на дъното на Тихия океан, на дълбочина 5400 метра.
Бялата булчинска рокля е задължителен елемент от сватбите на Запад, но се появява сравнително късно в историята.
Отново е септември и отново е време за училище… Идва краят на безгрижните летни игри и началото на една дълга поредица от уроци, домашни и контролни.
Всяка година на 18 август, Деня на Успението на Св. Иван Рилски, патрон на българските миньори и работещите в минната промишленост, българската минна общественост чества своя професионален празник - Деня на миньора.
Новооткритите артефакти обхващат няколко десетилетия египетска история, което предполага, че гробниците са били част от гробище на голям град.
Индонезия отбелязва своя 72-ри ден на независимостта днес с церемония по издигане на флага и парад в столицата Джакарта.
Биг Бен ще замлъкне за четири години от следващата седмица нататък заради ремонтни дейности по сградата от XIX в.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 1
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах