сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Най-мощното земетресение в Мексико от век насам отне живота на повече от 60 души, като се очаква техният брой да продължава да расте, съобщават спасителните служби в страната, които продължават да вадят хора под руините на домовете им.
Шестима души са загинали на британски острови в Карибския басейн вследствие на урагана „Ирма“, който премина през региона, съобщиха местните власти.
За същество, дълго около 3,5 см, даниото (Danio rerio) има голям потенциал да допринесе за напредъка на биомедицинските изследвания.
Затоплящата се планета застрашава видовете от островите Галапагос, които вдъхновили Дарвин.
Ураганът „Ирма“ достигна четвърта категория /от петстепенна скала за сила на ураганите/ и заплашва опасно район от Карибите до Флорида, съобщи Американският националният център за наблюдение на ураганите.
Полинезийският народ Рапа Нуи, който живее на Великденския остров в Тихия океан, одобри създаването на нова защитена морска зона – най-голямата в Южна Америка, съобщи чилийското правителство.
Знаете ли, че жирафите имат толкова шийни прешлени, колкото и хората? А знаете ли, че кожата на хипопотама е дебела колкото дъска?
Птиците обитават въздуха, водата и сушата. Някои от тях са изключително интелигентни, а други имат мозък, който е по-малък от окото им.
Два хипопотама подгониха крокодил в националния парк „Крюгер“ в ЮАР, спасявайки антилопа гну, която той нападнал.
Домашните любимци също имат своите тайни.
24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
Страница 31
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах