сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Учените и до ден днешен спорят за причината за това изригване на кал, но според ново проучване тунел от магма вероятно поддържа вулкана активен през последното десетилетие.
На Земята има около 1500 активни вулкана с около 60 изригвания средно на година, като подводните са много повече. Разгледайте подборката на едни от най-интересните вулкани в света.
Японският вулкан Шинмоедаке на югозападния остров Кюшу изригна за втори път, след като се активира в средата на тази седмица.
За първи път този зеленчук се появява в Афганистан и Южна Европа, а от там и по целия свят.
Сателит на НАСА откри сезонни пикове на емисиите на въглероден диоксид (CO2) около Земята. Голямо увеличение има през 2015 година в тропическите региони заради горещото течение Ел Ниньо.
С уъркшоп, посветен на птиците, и тематично обучение за разпознаване на птици за деца ще бъде открита новата Алея на птиците в парк „Княз-Борисова градина“ в събота (14 октомври) от 11 часа.
Броят на жертвите на огромните пожари в американския щат Калифорния достигна 31 души, съобщи шерифът на окръг Сонома Робърт Джордано.
Земетресение с магнитуд 5.1 по скалата на Рихтер бе регистрирано в Егейско море, съобщи Американския геологически топографски институт.
Пожарите в Северна Калифорния все още продължават, но някои хора се завръщат в изпепелените си домове.
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах