сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Вид галапагоски гигантски костенурки ще бъде върнат към живот 150 години след изчезването си от своя традиционен хабитат.
Насладете се на вдъхновяващата красота на тези природни чудеса от всички краища на света.
Стойността на щетите от ураганите „Харви” и „Ирма”, които покосиха Северна Америка, може да достигне 290 млрд. долара. Това е равно на 1,5% от брутния вътрешен продукт на САЩ, става ясно от доклад на американската метеорологична агенция AccuWeather.
Поредното силно слънчево изригване X8,2 бе регистрирано в неделя вечерта, съобщи ТАСС.
Разгледайте победителите от втория годишен конкурс, който се организира съвместно от Nature Photographers Ltd и British Trust for Ornithology.
Експерти на НАСА смятат, че изригването на супервулкан ще доведе до по-ужасни последици от падането на астероид, съобщава „Индипендънт“.
Най-мощното земетресение в Мексико от век насам отне живота на повече от 60 души, като се очаква техният брой да продължава да расте, съобщават спасителните служби в страната, които продължават да вадят хора под руините на домовете им.
Шестима души са загинали на британски острови в Карибския басейн вследствие на урагана „Ирма“, който премина през региона, съобщиха местните власти.
За същество, дълго около 3,5 см, даниото (Danio rerio) има голям потенциал да допринесе за напредъка на биомедицинските изследвания.
Затоплящата се планета застрашава видовете от островите Галапагос, които вдъхновили Дарвин.
23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Страница 30
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах