сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Приключения сред дивната пустош на Североизточна Русия.

Макар оставащите слънчеви и топли почивни дни да се броят на пръстите на едната ръка, сме сигурни, че вече имате планове за тях. Веднага в главите ви се прокрадва мисълта да направите планински преход с идеята да спите на палатка и да се насладите на впечатляващите гледки. Има ли нещо в подготовкатa, което подценявате?
Мечтали ли сте на стоите на върха на покрити със съвършена пудра склонове или голям планински улей и да знаете, че снегът е единствено и само за вас? За някои скиори това е само мечта, при хели-ските – реалност.
В събота Брад Гобрайт и Джим Ренълдс изкачиха най-емблематичния маршрут на Ел Капитан – „Носът“, за 2:19:44, като счупиха рекорда за най-бързото му изкачване поставен през 2012 г. от Алекс Хонълд и Ханс Флорин с близо 4 минути.
Петима души загинаха, а 85 са ранени в резултат на тайфуна „Лан”, който засегна Япония.
За бозайник, различен от човека, използването на предмет като част от ухажването е нещо почти нечувано досега – затова новото откритие е толкова сензационно.

Учените и до ден днешен спорят за причината за това изригване на кал, но според ново проучване тунел от магма вероятно поддържа вулкана активен през последното десетилетие.
На Земята има около 1500 активни вулкана с около 60 изригвания средно на година, като подводните са много повече. Разгледайте подборката на едни от най-интересните вулкани в света.
Японският вулкан Шинмоедаке на югозападния остров Кюшу изригна за втори път, след като се активира в средата на тази седмица.
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Страница 29
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах