сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Японският вулкан Шинмоедаке на югозападния остров Кюшу изригна за втори път, след като се активира в средата на тази седмица.
За първи път този зеленчук се появява в Афганистан и Южна Европа, а от там и по целия свят.
Сателит на НАСА откри сезонни пикове на емисиите на въглероден диоксид (CO2) около Земята. Голямо увеличение има през 2015 година в тропическите региони заради горещото течение Ел Ниньо.
С уъркшоп, посветен на птиците, и тематично обучение за разпознаване на птици за деца ще бъде открита новата Алея на птиците в парк „Княз-Борисова градина“ в събота (14 октомври) от 11 часа.
Броят на жертвите на огромните пожари в американския щат Калифорния достигна 31 души, съобщи шерифът на окръг Сонома Робърт Джордано.
Земетресение с магнитуд 5.1 по скалата на Рихтер бе регистрирано в Егейско море, съобщи Американския геологически топографски институт.
Пожарите в Северна Калифорния все още продължават, но някои хора се завръщат в изпепелените си домове.
Технология за отглеждане на гори с помощта на слънчева енергия и морска вода ще позволи пустинята Сахара да се раззелени, обяви главният мениджър на норвежкото екологическо обединение Bellona Нильс Бьомер.
Преплетено с купища приключения, това пътешествие е не само зов за събуждане, но и забавна авантюра с жителите на една държава, която не е обособена на никоя карта – тази на черноморския народ.
20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Страница 27
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах