сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Астрономическата зима започва на 21 декември в 18.28 ч. С настъпването на астрономическата зима е и най-краткият ден на годината и най-дългата нощ.
Свличане на земни маси, предизвикано от проливните дъждове, опустоши чилийското село Вила Санта Лусия.
Някои пътешественици обичат зимата с нейния сняг, други предпочитат да избягат от минусовите й температури. Окрийте своето място сред предложените тук.
Мравките живеят в колонии, наподобяващи един организъм, но сега се разбира, че той има индивидуалност.
Трите величествени вековни секвои в местността Ючбунар, край с. Богослов, община Кюстендил, са определени от гласувалите в конкурса "Дърво с корен" на фондация "ЕкоОбщност" за любими дървета за 2017 г. Те събраха 898 гласа в своя подкрепа.
Вкаменелостите на гигантски пингвин бяха намерени на Хемпдън бийч в Нова Зеландия.
Този портрет, спечели голямата награда в конкурса Nature Photographer of the Year за 2017 г.
В началото на декември фотографите Пол Никлин и Кристина Митермайер стават свидетели на жалка картинка в северните части на Канада: умираща от глад мечка се влачи в пустошта и отчаяно рови за храна. Мнозина виждат в тази картина живото лице на климатични промени.
Тасманийският тигър бил обречен на изчезване много преди хората да започнат да ловуват енигматичното двуутробно животно, съобщиха учени.
Няма съмнение, че планетата Земя е изумителна. Това е мнението и на малцината, успели да я зърнат от космоса със собствените си очи.
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Страница 21
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах