сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
Американски авантюрист стана първият човек, който завърши своето соло пътуване из Антарктида, без каквато и да е било помощ.
Индонезийските власти са пренасочили в четвъртък всички полети в района на вулкана Анак Кракатау, разположен в Зондския пролив между островите Ява и Суматра, поради изхвърлянето на пепел.
Небивала мащабна суша е причинила рухването на Акадската държава, съществувала преди 4000 години на територията на днешен Ирак, установиха учени от Оксфордския университет.
Цунами помете индонезийските острови Суматра и Ява през нощта на 22 декември, малко преди 9:30 местно време. За връхлитането на водната стена, която опустоши всичко след себе си, не е имало никакви предварителни признаци.
Това е е най-късият ден в годината, но началото на зимата бележи и началото на приближаването на слънцето към дългите топли дни на лятото.
Тестови камери за видеонаблюдение бяха поставени в началото на седмицата на ключови за разселването на благородни и елените лопатари места в Източните Родопи
Усещането да летиш надолу по пистата е страхотно, но то е още по-магическо, когато предприемеш това приключение след залез слънце.
Учени от университета Нов Южен Уелс (Австралия) стигнаха до извода, че глобалното затопляне ще доведе до продължителни суши и недостиг на прясна вода, съобщи Phys.org.
В страна като Гватемала местните общности често се изхранват от експлоатацията на природните ресурси и досега забраната и правилата за вътрешна търговия не са спрели незаконното изсичане на елите.
Пожарите, които опустошиха Калифорния през ноември, убиха 88 души и унищожиха хиляди домове в Малибу и северната част на щата, са причинили щети за поне 9 милиарда долара.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Страница 2
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах