сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Точно в 13:07 часа днес, 21 юни, настъпва астрономическото лято.
Индия се сблъсква с най-лошата водна криза в своята история, смятат експертите от Националния институт за трансформация.
В Южноафриканската провинция Лимпопо има толкова голям баобаб, че хората решават да построят в кухата му сърцевина кръчма. Обиколката му е близо 46 метра и вътре има две помещения.
Вече трима души са в списъка на загиналите при силното земетресение, което стана в понеделник в югозападната част на главния японски остров Хоншу.
Смайващи фотографии на пластмасови парченца, гумени ластичета и други остатъци, открити в стомаха на зелена костенурка в Тайланд, подчертават кризата с увеличаващото се замърсяване на моретата.
Десетилетия след като Едмънд Хилъри и Тензинг Норгей стигат до Еверест, катерачи от всички краища продължават да насочват поглед към най-високия връх на света.
Костенурката е известна на местните жители отдавна и те многократно са информирали учените за нейното съществуване, но едва през май тя бе призната официално за нов вид.
Около 200 души се смятат за безследно изчезнали
Отрязана глава на гърмяща змия ухапа жител на американския щат Тексас. Мъжът работил в градината, когато видял еднометровата отровна змия.
Когато тропическите циклони забавят движението си, те сипят много повече дъжд и причиняват много по-разрушителни наводнения. Очертава се бъдещите климатични промени все повече да ги забавят.
12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Страница 19
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах