сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Най-великият фрий соло катерач не се интересува от адреналина. През 2017 г. той изкачи Ел Капитан без осигурителни средства единствено за удоволствие.

Днес отбелязваме деня на еделвайса.
Ледената покривка на морето в Антарктида е спаднала рекордно, съобщиха австралийските власти, като допълват, че не са ясни причините за явлението, след като няколко години имаше рекорди в обратната посока.
По градските улици може да видите изписани стени или цели изрисувани градове, но нищо не може да надмине уникалните образи на природата.
Ново проучване хвърля светлина върху този застрашен от изчезване вид.
Повишаването на температурите, вследствие на климатичните промени, може да доведе до изчезването на цялата популация кралски пингвини на Антарктида.
От няколко години десетки коне, възстановка на древния тарпан, препускат свободно сред природата на Източните Родопи. Българо-холандски екип, който от 2011 година работи за възстановяването на дивата природа в Източните Родопи, предлага конете да получат официален статут на диви животни.
Дали сателитните данни ще помогнат на природозащитниците да се справят с мащабната индустрия?

Земетресение с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер разтърси Пловдив и Асеновград. Епицентърът на земетресението е на 2 км североизточно от Асеновград, на 17 км югоизточно от Пловдив.
Британски палеонтолози откриха, че първите сухоземни растения са се появили на Земята преди около 500 милиона години, т.е. с над 100 милиона години по-рано, отколкото се смяташе преди.
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Страница 18
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах