сп. National Geographic - Ноември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Екипът, поставил си за цел да направи първото зимно изкачване на втория по височина връх в света, се връща обратно.
В тропическите гори на Република Конго учени успяха да заснемат уникално видео на новородено бебе горила едва седмица след появата му на бял свят.
В Южна Африка хората не само са оцелели, но и са се развивали доста добре по време на най-голямото вулканично изригване за последните два милиона години.
В Лисабонския университет беше подписано Споразумение за сътрудничество между Португалската полярна програма (PROPOLAR) и Българския антарктически институт (BAI), съобщи проф.Христо Пимпирев.
Новото откритие хвърля светлина върху еволюцията на насекомите и нервната система на ракообразните.
Над 10 000 вида птици делят тази планета заедно с нас, а местата, които сме подбрали тук могат да спрат дъха ви.
Днес Япония отбелязва седмата годишнина от чудовищното земетресение през 2011 година, което предизвика смъртта на близо 18 хил. човека и доведе до най-страшната ядрена катастрофа в историята след аварията в Чернобил през 1986 г.
Нарича се калциев силикат перовскит (CaSiO3) и учените досега не са го виждали на повърхността на Земята.
В южната част на Южна Америка се намира притегателната и мистична Патагония. Тя представлява обширен и отдалечен район, където се намират едни от най-величествените планини на планетата.
Лаят на нетърпеливи и очакващи кучета изпълва въздуха. Те стоят готови пред шейните в очакване на старта. Същото нетърпение и вълнение изпитвах и аз.
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Страница 17
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах