сп. National Geographic - Февруари 2019
National Geographic KIDS - Февруари 2019
Албания бе разтърсена от силно земетресение, което беше усетено във всичките й съседни държави, предават световните агенции.
Половината от коралите в Големия бариерен риф са се обезцветили от 2016 г. насам, пише Лорън Джеймс в списание National Geographic.
Горещата вълна, заляла Европа, изсуши листата на растенията. Така е много по-вероятно всичко да се запали.
Учените са установили 25 генетически мутации, които биха могли да увеличат продължителността на живота.
По данни на местните власти жертвите на земетресението на индонезийския остров Ломбок са вече 82 души, предава агенция „Ройтерс“.
Из цяла Африка хората отдавна си служат с отрови за лов на дивеч или да убиват враговете си. Източноафриканското дърво Acocanthera съдържа съставка, която дори в малки дози може да спре сърцето на голям бозайник и се използва от векове.
Папагалите са не само шумни и разрушителни; могат да са умни като тригодишно дете, а някои могат да живеят до 80 години.
Лемурите са "на ръба на изчезването". 95% от тях са застрашени от заличаване, което ги прави най-застрашените примати на Земята, съобщи водеща група за опазване на природата.
Планините имат най-разнообразни форми и размери, различни са по вид и височина. Някои от тези геоложки образувания имат религиозна значимост, други са важни за геологически изследвания или като места за поклонничество на пътешественици и катерачи.
Южна Африка почти удвои количеството на лъвски кости, които могат да напускат страната. Това е ход, който според мнозина може да насърчи незаконната търговия.
8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Страница 15
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах