сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
Вулканът Каримски на полуостров Камчатка в североизточната част на Русия изхвърли стълб пепел на височина пет километра над морското равнище, предава РИА „Новости“.
Обхваналите Гърция горски пожари, при които досега загубиха живота си 79 души, са най-смъртоносната огнена стихия по света през този век, отстъпваща само на огнения ад през 2009 г. в Австралия, който погуби 179 души.
Първият частен резерват в България – уникално място На 50 км от София има едно китно място – Шаварите, първият частен резерват в България.
Учените разкриха причината за странното поведение на кенгуру в Югоизточна Австралия, което беше заснето на видео.
Огромен айсберг се е приближил близо до градче в западна Гренландия и е предизвикал евакуация, тъй като разрушаването на айсберга ще причини огромни вълни, които ще залеят къщите, намиращи се на брега.
Ловните терени на инуитите в Асивисуит- Ниписат в Гренландия бяха добавени в списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО, съобщиха датските власти и Организацията на обединените нации за образование, наука и култура.
В мина в Мексико учени от НАСА откриха живи микроорганизми, затворени в кристали на възраст около 60 000 години.
За пръв път в Столичния зоопарк и като цяло – в България, се излюпи яйце на двойката редки птици тукан.
Броят на жертвите на проливните дъждове и предизвиканите от тях наводнения и свлачища в Япония достигна 179 души, а десетки други са безследно изчезнали, съобщават властите на островната държава.
Над 100 са вече загиналите в резултат на бедствието, предизвикано от проливните дъждове над Япония, съобщават световните медии.
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах