сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
В Южна Африка хората не само са оцелели, но и са се развивали доста добре по време на най-голямото вулканично изригване за последните два милиона години.
В Лисабонския университет беше подписано Споразумение за сътрудничество между Португалската полярна програма (PROPOLAR) и Българския антарктически институт (BAI), съобщи проф.Христо Пимпирев.
Новото откритие хвърля светлина върху еволюцията на насекомите и нервната система на ракообразните.
Над 10 000 вида птици делят тази планета заедно с нас, а местата, които сме подбрали тук могат да спрат дъха ви.
Днес Япония отбелязва седмата годишнина от чудовищното земетресение през 2011 година, което предизвика смъртта на близо 18 хил. човека и доведе до най-страшната ядрена катастрофа в историята след аварията в Чернобил през 1986 г.
Нарича се калциев силикат перовскит (CaSiO3) и учените досега не са го виждали на повърхността на Земята.
В южната част на Южна Америка се намира притегателната и мистична Патагония. Тя представлява обширен и отдалечен район, където се намират едни от най-величествените планини на планетата.
Лаят на нетърпеливи и очакващи кучета изпълва въздуха. Те стоят готови пред шейните в очакване на старта. Същото нетърпение и вълнение изпитвах и аз.
С тези 12 снимки отбелязваме годишнината на Your Shot.
Най-великият фрий соло катерач не се интересува от адреналина. През 2017 г. той изкачи Ел Капитан без осигурителни средства единствено за удоволствие.

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Страница 14
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах