сп. National Geographic - Януари 2019
National Geographic KIDS - Декември 2018
Из цяла Африка хората отдавна си служат с отрови за лов на дивеч или да убиват враговете си. Източноафриканското дърво Acocanthera съдържа съставка, която дори в малки дози може да спре сърцето на голям бозайник и се използва от векове.
Папагалите са не само шумни и разрушителни; могат да са умни като тригодишно дете, а някои могат да живеят до 80 години.
Лемурите са "на ръба на изчезването". 95% от тях са застрашени от заличаване, което ги прави най-застрашените примати на Земята, съобщи водеща група за опазване на природата.
Планините имат най-разнообразни форми и размери, различни са по вид и височина. Някои от тези геоложки образувания имат религиозна значимост, други са важни за геологически изследвания или като места за поклонничество на пътешественици и катерачи.
Южна Африка почти удвои количеството на лъвски кости, които могат да напускат страната. Това е ход, който според мнозина може да насърчи незаконната търговия.
Редовната консумация на Омега-3 ненаситени мастни киселини значително снижава равнището на стрес и агресия, установиха учени от университета Масачузетс-Лоуъл в САЩ.
Хората не са моногамни в сексуално отношение по същия начин, по който множество птици са.
Вулканът Каримски на полуостров Камчатка в североизточната част на Русия изхвърли стълб пепел на височина пет километра над морското равнище, предава РИА „Новости“.
Обхваналите Гърция горски пожари, при които досега загубиха живота си 79 души, са най-смъртоносната огнена стихия по света през този век, отстъпваща само на огнения ад през 2009 г. в Австралия, който погуби 179 души.
Първият частен резерват в България – уникално място На 50 км от София има едно китно място – Шаварите, първият частен резерват в България.
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Страница 13
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах