сп. National Geographic - Декември 2018
National Geographic KIDS - Ноември 2018
Първият частен резерват в България – уникално място На 50 км от София има едно китно място – Шаварите, първият частен резерват в България.
Учените разкриха причината за странното поведение на кенгуру в Югоизточна Австралия, което беше заснето на видео.
Огромен айсберг се е приближил близо до градче в западна Гренландия и е предизвикал евакуация, тъй като разрушаването на айсберга ще причини огромни вълни, които ще залеят къщите, намиращи се на брега.
Ловните терени на инуитите в Асивисуит- Ниписат в Гренландия бяха добавени в списъка на световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО, съобщиха датските власти и Организацията на обединените нации за образование, наука и култура.
В мина в Мексико учени от НАСА откриха живи микроорганизми, затворени в кристали на възраст около 60 000 години.
За пръв път в Столичния зоопарк и като цяло – в България, се излюпи яйце на двойката редки птици тукан.
Броят на жертвите на проливните дъждове и предизвиканите от тях наводнения и свлачища в Япония достигна 179 души, а десетки други са безследно изчезнали, съобщават властите на островната държава.
Над 100 са вече загиналите в резултат на бедствието, предизвикано от проливните дъждове над Япония, съобщават световните медии.
Дивите банани може би държат ключа към запазването на ядливите бананови насаждения, които бяха сложени в списъка на застрашените растения, съобщава Би Би Си.
Учени от университета Турку във Финландия наскоро са открили не един, а седем нови вида оси.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Страница 11
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах