сп. National Geographic - Януари 2020
National Geographic KIDS - Декември 2019
През последните десетилетия хората са изпомпили билиони литри подпочвени води. Резултатът: „бавно пресушаване“ на хиляди речни екосистеми.
Морските костенурки кръстосват океаните от 100 милиона години, но ние излагаме тези издръжливи влечуги на риск.
Днес отбелязваме Световния ден за защита на животните. Той се чества в Деня на Свети Франциск, покровител на животните.
Ако искате да се насладите на невероятните алпийски гледки, но да си спестите трудното изкачване има и друг начин да стигнете до върха.
Този облак е заснет от Маргарит Дерменджиев край Созопол. Той е от вида volutus – дълга, хоризонтална и отцепена облачна маса с форма на тръба, често въртейки се бавно около хоризонтална ос.
Горските пожари, бушуващи в Индонезия, сринаха нивата на качеството на въздуха в Югоизточна Азия, и създават емисии, които влошават глобалното затопляне.
Повече от половината от застрашените дървесни видове в Европа, включително конски кестен, са пред риск от изчезване, предупредиха природозащитници, обвинявайки инвазивните видове, масовата сеч и градоустройството за това.
Гигантски астероид се сблъсква със Земята преди 66 милиона години на територията на днешно Мексико. Сблъсъкът води до изчезването на динозаврите и засяга около 75 процента от живота на Земята.
Изследователи са открили скрит континент на Земята, но не става дума за Атлантида.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Страница 10
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах