сп. National Geographic - Септември 2018
National Geographic KIDS - Септември 2018
Проучването е първо по рода си. Учени искат да изстрелят балони с вода в стратосферата, като по този начин ще тестват техника, която блокира слънчевите лъчи.
Европейският съюз планира да забрани най-широко използваните инсектициди в опит да защити пчелите и други важни насекоми-опрашители.
В Световния океан има злато на стойност няколко милиарда евро, но досега никой не е успял да започне да го добива промишлено.
Преди 50 години в САЩ е приет Законът за националната система за дивите и живописни реки, чиято цел е да защити особено значимите и красивите.
От стотици години хората от народа баджау обитават морето и естественият подбор ги е превърнал в по-добри гмуркачи.
В събота при съвместна акция на Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция по околна среда и води – Смолян и фондация „Четири лапи“ бяха спасени три мечета, намерени край пътя в близост до родопското с. Барутин, в близост до язовир Доспат.
Цветовете на японската вишна, известни с пленителна красота и великолепие от нежно преливащи бялорозови багри, привличат погледа в центъра на Варна.
Българин спечели титлата Фотограф на годината в раздел „Любители“ на Sony World Photography Awards 2018.
В Деня на Земята НАСА ви кани да създадете и споделите вашето собствено мнение за нашата планета, да помогнете в борбата срещу комарите, разнасящи болести и да наблюдавате летателния цикъл на станциите, наблюдаващи Земята.
Йордания може да послужи за пример на други морски дестинации.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Страница 10
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах