сп. National Geographic - Май 2019
National Geographic KIDS - Май 2019

Странни и вкусни шоколадови комбинации

5.5.2019 г.

Само защото звучи погрешно, не означава, че е грешно. Шоколадът може да е една от най-разнообразните съставки в изкуството на готвенето. Съчетава се със сладки и солени храни по необичайно добър начин.

Ето някои от странните шоколадови комбинации!

Бекон + шоколад

Това не изглежда или звучи толкова зле. Готвачите, които обичат да експериментират с вкусове, наистина използват тази комбинация. Плътността и солеността на бекона вървят много добре с шоколада.

Авокадо + Шоколад

Авокадото не е тук, само защото звучи по-здравословно. Тази комбинация може да направи изненадващо добра, здрава и кремообразна шоколадова глазура на всеки десерт.

Сирене + Шоколад

Нека просто кажем, че никога повече няма да трябва да избирате между солено и сладко със сирене и шоколад. Колкото и странно да звучи, всъщност можете да направите разбиващ сандвич със сирене на скара с тъмен шоколад и пармезан като пълнеж.

Сладък картоф + шоколад

Всичко, потопено в шоколад, не е лоша идея. Сладостта на картофите и вкусът на тъмния шоколад се допълват взаимно. Чипсът от сладък картоф, потопен в тъмен шоколад, може да е следващата ви любима закуска. /БГНЕС

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. разбрах